„Cum mă văd ceilalți?!” este o întrebare pe care ne-o adresăm deseori în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre relațiile personale sau despre cele profesionale, fie atunci când facem cunoștință cu oameni noi și nu numai. Este o întrebare care, în funcție de contextul în care ne aflăm poate avea zeci, dacă nu sute, de posibile răspunsuri. Însă niciodată sau rareori am încercat să verificăm dacă presupusele răspunsuri pe care le avem în minte în momentul respectiv sunt adevărate. Motiv pentru care ne-am creat tot felul de gânduri cu privire la sine, tot felul de nesiguranțe, impresii și presupuneri greșite care au ajuns să ne afecteze nu doar stima de sine, ci și modul de a ne raporta la prezent.

Cu toții ne dorim să fim văzuți în adevăratul sens al cuvântului, să fim acceptați de ceilalți așa cum suntem, fără a fi nevoiți să ne actualizăm mereu la anumite „standarde”. Și aici facem referire la oamenii pe care îi întâlnim sau care fac parte deja din viața noastră și despre care credem că „nu ne acceptă pentru că… ” sau că „nu suntem potriviți pentru ei din cauza faptului că… ”. A ne acoperi cu măști pe noi înșine, nu doar că este obositor, ci este și toxic pe termen lung deoarece uităm cine suntem cu adevărat. Ne pierdem adevărata identitate în încercările eșuate de a fi pe placul celorlalți, de a fi ce își doresc ceilalți și nu ce ne dorim noi în urma unor presupuneri pe care le transformăm în răspunsuri categorice la simpla întrebare: oare… cum mă văd ceilalți?!.

Un prim pas sănătos care ne-ar ajuta în a găsi răspunsuri reale, de a transforma presupunerile în răspunsuri, este să testăm. Să vedem dacă ceea ce gândim că ar crede sau ar spune celălalt despre noi este adevărat sau nu. Cum putem face asta? Simplu! Jucându-ne. Acum, probabil, te întrebi cum ar putea un joc de societate să scoată în evidență niște lucruri atât de serioase. Ei bine, poate. Și nu doar că poate, ci este construit în așa fel încât să îți ofere prilejul de a te relaxa împreună cu ceilalți, de a vă împărtăși reciproc bucuria avută în momentul în care vă deschideți și ajungeți să vă oglindiți reciproc creând un spațiu intim în care rareori noi, oamenii, ajungem în viețile personale.

Jocul de societate despre care spunem că te poate ajuta în a-ți oferi răspunsurile pe care le cauți de atât de mult timp se numește întocmai „Cum mă văd ceilalți?!” și vine la pachet cu foarte multe beneficii. Vorbim despre posibilitatea de a te vedea real prin ochii celuilalt, de a genera o apropiere emoțională în relația cu persoanele cu care îți dorești acest lucru, desigur, și, mai mult decât atât, înveți să comunici într-un mod direct, clar și succint ceea ce gândești. Jocul te ajută să-ți consolidezi încrederea în tine atunci când ceea ce știi despre tine este văzut și de ceilalți și să descoperi noi laturi ale personalității tale care până în momentul respectiv erau „blind spots”. Pe celelalte beneficii te invităm cu toată căldura și dragostea să le descoperi personal, cum altfel decât jucându-te.

Una dintre dorințele cu care am pornit la drum în momentul în care am creat acest joc a fost de a oferi oamenilor oportunități de a se descoperi, de a se înțelege și cunoaște într-o manieră ludică. Oamenii ajung să se deschidă și să interacționeze autentic abia atunci când se simt în siguranță. Jocul de societate „Cum mă văd ceilalți?!” are o putere aparte în acest sens. Chiar dacă ajungem „mari”, în interiorul fiecăruia dintre noi se află un copil care abia aşteaptă să experimenteze bucuria jocului. Un element important în cadrul oricărui proces de grup sunt „oglinzile”. Acestea dau posibilitatea fiecăruia de a se vedea pe sine prin ochii celorlalţi. Orice „oglindă” îţi dă posibilitatea să descoperi lucruri noi despre tine pe care ceilalţi le observă şi, totodată, să îţi validezi cu ajutorul celorlalţi anumite perspective pe care le ai despre tine.

Dacă te-am pus măcar puțin pe gânduri sau ți-am creat câteva întrebări atunci este momentul oportun să iei o decizie în ceea ce te privește. Află povestea jocului de societate „Cum mă văd ceilalți?!” și dacă își dorești să faci un pas important în dezvoltarea ta personală sau dacă vrei să ai parte de mai multe răspunsuri decât întrebări și incertitudini, să știi că poate fi achiziționat de aici.

Aprecierea ta contează enorm de mult pentru noi!